Zuchten van de Ziel - Guido Bindels

Zuchten van de Ziel – Spotify Playlist

Andere boeken van Guido Bindels

Brigitte

Brigitte kan niet lopen, staan, recht zitten of praten. Ze kan niet zelf eten of drinken en heeft 24/7 zorg nodig. Ze is zo geboren, maar toch moet ze elke keer weer bewijzen dat ze is zoals ze is: een vrolijke meid, met schitterende ogen en een aanstekelijke lach. Vader en auteur Guido Bindels legt in dit actuele boek op een emotionele, maar tegelijkertijd soms ook humoristische wijze bloot waaraan het ontbreekt in de samenleving. De menselijke maat en een beetje begrip voor elkaar. Brigitte is geen aanklacht, maar vooral een oproep om normaal te doen.

Teun van Vliet

‘Drank, vrouwen, de koers en de dood’ is de veelzeggende ondertitel van een boek over het leven van Teun van Vliet. De oud-wielrenner, die ooit enkele dagen de gele trui in de Tour de France droeg maar door een zware ziekte zijn loopbaan abrupt moest beëindigen, vertelt in het boek openhartig wat hij in zijn turbulente leven allemaal heeft meegemaakt.

Zielensprong

Walter is wielrenner en zijn droom om de Tour de France te winnen lijkt eindelijk werkelijkheid te worden. Sinds zijn ontmoeting met de mystieke en spirituele masseuse Alexandra is niets meer hetzelfde.
Een spiritueel verhaal over liefde waarvoor hard gewerkt en gevochten moet worden. Een verhaal over warmte en genegenheid, angst en twijfel, trots en gevoel, zwart en wit, energieblokkades. Maar vooral een verhaal over loslaten en groeien.

Onderweg

Altijd druk, voortdurend onderweg. Nooit tijd om even stil te staan, want altijd wachtte er wel weer een volgende klus. In dit boek kijkt Bindels na ruim een kwart eeuw de wereld rondreizen als sportjournalist terug en neemt hij de lezer mee op zijn avonturen. Verhalen over beroemdheden, botsing van culturen in Japan, intimidatie in de Sovjet, een overval in Colombia, een bekentenis en een ode.